Limburg Care helpt medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen tijdens zijn/haar loopbaan!

Vanuit het perspectief van de medewerker is ontplooiing een belangrijk issue. Werk verrichten dat nauw aansluit bij de vaardigheden en competenties krijgt steeds meer aandacht. Bovendien neemt het besef toe dat langdurig werkzaam zijn in één functie binnen één organisatie een verdere individuele ontplooiing in de weg kan staan. Het leidt tot minder persoonlijke doorgroei, er zijn minder prikkels voor vernieuwing en de aansluiting c.q. chemie met de doelgroep kan verminderen. Dit vraagt dat medewerkers meer de regie gaan voeren over hun eigen loopbaan, wat tevens het commitment verhoogt en zelfontplooiing bij medewerkers bewerkstelligt. 

De garantie dat je altijd een nieuwe baan vindt, is niet te geven. Wel is het zo dat je je kansen op de arbeidsmarkt zelf flink kan beïnvloeden. Veel draait om je eigen houding en gedrag. Ben je leergierig om goed te zijn in je vak of je nieuwe vak? Ben je bereid aan jezelf te werken, je competenties te verbeteren en verder te ontwikkelen? Trek je je wat aan van de feedback die je krijgt van onze loopbaanbegeleider? Zorg je ervoor dat je je zo goed mogelijk presenteert in gesprekken, in je netwerk etc.?         
Voor jou is de zorg een bekende wereld en daarover heb je ook de meeste kennis. Het wil echter niet zeggen dat de zorg de enige sector is waar je met jouw kwaliteiten kunt werken. Heb je wel eens gedacht aan een baan in een andere sector dan de zorg? Door samenwerkingsverbanden met  diverse partners biedt Limburg Care de mogelijkheid om een nieuwe baan te vinden in een andere sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan logisitek, customer service of toerisme. De competenties die je gebruikt in de zorg komen namelijk ook van pas in andere sectoren! 

Onze dienstverlening